HTML

Film-könyv-tár

Jó-ságok. Szerintünk. Filmek és könyvek. Hosszan/röviden. Hangulat szerint. Van, ami magáért beszél;) Néha a leendő exem írja, néha én. Néha mindketten. Aztán valami majdcsak kisül belőle:)

Utolsó kommentek

2011.04.29. 15:21 michaela77

esti ajánló

A szív hídjai



Filmmúzem, 21.00

A szív hídjai egy gyönyörű romantikus történet, Clint Eastwood rendezésében. Éppen annyira csöpögős, amennyivel hatni tud az érzelmeinkre, de még nem fordul át giccsbe. Megható, elgondolkodtató, szép.

Francesca (Meryl Streep) egy hosszú évek óta házasságban élő, két gyermekes farmerfeleség, akinek élete egyszerű és kiszámítható Éppen ezért hiányzik valami olyan nagyon belőle. 1965-ben járunk, a férje két gyerekével egy távoli vásárra utazik és ő négy napra magára marad.

Éppen ekkor téved arra Robert Kincaid (Clint Eastwood) fotós, aki a megye különleges hídjait fényképezi és segítséget kér az asszonytól. Szerelmük váratlanul és gyorsan lángol fel, és szinte mindent elemészt.

Négy napig átélik a szerelem fellegekbe repítő és pokolba taszító magasságait és mélységeit, egymásra találásuk mesébe illő és különleges. Emlékezetes, mélyre ható randevúkat láthatunk, szavak nélkül is érthető érzéseket, szenvedélyt.

Francescának azonban ott a családja. A férje és a gyerekei. Vajon feláldozhatja őket a saját boldogsága érdekében? A mindent elsöprő szerelem feljogosít erre? Esetleg a szerelem csak akkor maradhat ilyen, ha elérhetetlen marad és nem kerül a hétköznapok szintjére?  Inkább a családjával kell maradnia, akkor is ha így boldogtalan lesz?

A döntés és a vívódás gyötrelmes és torokszorító.

Olyan sok mindent szeretnék még írni, de nem akarom elmesélni a végkifejletet, hátha valaki még nem látta. De figyelmetekbe ajánlom a kedvenc részem, amikor a piros lámpánál egymás mögött lévő két kocsiban ülnek, a szakadó esőnél pedig csak az érzelmeik áradata erősebb. Az valami gyönyörű jelenet.

Én már régebben láttam ezt a filmet, de azóta sem tudnám megmondani, én másképp döntöttem volna, vagy esetleg ugyanígy. Az erkölcsi dilemma olyan nagy. Érdemes megnézni és gondolkodni.


Jó szórakozást!
michaela

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr612864784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása