HTML

2011.04.02. 18:15 michaela77

esti ajánló

 
Világok Harca
 
Tv2  19:30
Ezt a filmet inkább a látvány miatt érdemes megnézni, mintsem a sztorija lenne vonzó a szombat esti kikapcsolódást keresők számára. Tehát nagy képernyős tévével rendelkezők előnyben!
 
Persze, kellett valami forgatókönyv is. Ray Ferrier (Tom Cruise) egy egyszerű dokkmunkás, aki nem túl szimpatikus módon, láthatón nem tud mit kezdeni a hétvégére hozzá érkező gyerekeivel (a kislányát alakító Dakota Fanningra érdemes odafigyelni, talán az ő alakítása a legjobb a filmben). 
Sok töprengésre azonban nincs ideje, mert megérkeznek a földönkívüliek, pontosabban már évezredek óta itt élnek a föld mélyén és gonosz tervet eszelnek ki ellenünk. Ez ám nem az E.T., aki olyan bájosan szeretne hazatelefonálni. Ezek a végsőkig gonosz, ellenséges szándékú földönkívüliek. Megállnak az órák, az autók, a gépek, nincs áram, a föld reng és megnyílik, menekül ki merre lát.
 
A film forgatókönyvén ezek után nem dolgoztak túl sokat, a cél természetesen az idegenek elpusztítása, közben pedig mindenki menti az irháját, Ray a két gyerekéét is. Ettől kezd szimpatikusabbá válni, bár teljes csodálatunkat a műsoridő végére sem nyeri el. Talán a családi összetartás lehetne a film egyik mondanivalója, ha sikerült volna jobban kidolgozni.
 
Ami miatt érdemes a Világok Harcát megnézni, az Steven Spielberg rendezése és a csodálatos látvány. A látványért felelős csapatot a Star Wars III-ból teleportálták ehhez a filmhez, így a végeredmény nem lehetett kétséges.
 
Érdemes megfigyelni az emberek reakcióját, a tömeghisztériát, Ray fiának viselkedését, azonban ha valaki mély drámára és logikus történetre vágyik, az ne ezt nézze.
 
Aki viszont elnéző mosollyal legyint a logikátlanságokra és megelégszik egy látványos, speciális effektekben és hanghatásokban bővelkedő sci-fivel, annak jószívvel ajánlom a Világok Harcát.
 
 
Jó szórakozást!
michaela

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr52794180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása