HTML

Film-könyv-tár

Jó-ságok. Szerintünk. Filmek és könyvek. Hosszan/röviden. Hangulat szerint. Van, ami magáért beszél;) Néha a leendő exem írja, néha én. Néha mindketten. Aztán valami majdcsak kisül belőle:)

Utolsó kommentek

2011.04.12. 10:09 michaela77

Ilyen nincs

 


Szombaton este láttam az MGM-en ezt a filmet. Hal Hartley rendezte, akit nagyon szeretek, egészen különleges filmeket csinál. Persze aki csak a blockbustereket nézi moziban, az nem annyira lehet képben vele kapcsolatban, esetleg a Hétfői lány, vagy az Egyszerű emberek című filmje lehet ismerős.

Utánanéztem mit írnak erről a neten, és teljesen Hal Hartleyra jellemző, amit találtam: ahány oldal, annyiféleképpen sorolja be a filmet. Van aki szerint sci-fi, fantasy, horror, filmdráma, vígjáték, akciófilm. És valóban, talán egyszerre mindegyik.

A történet egy szörnyről szól, akit Hartley valóságossá tesz és belehelyezi egy "mindennapi" környezetbe. A szörny már az evolúció kezdete óta él (nem hiszek az evolúcióban, de ezt az apróságot ennél a filmnél figyelmen kívül hagytam), a legnagyobb problémája pedig, hogy képtelen meghalni, pedig már nagyon szeretne.

Amikor eltűnik egy forgatócsoport, akik filmet akarnak készíteni róla, az operatőr menyasszonya, Beatrice (Sarah Polley) a vőlegénye keresésére indul, így talál rá és barátkozik össze a szörnnyel (Robert John Burke). Ráveszi, hogy menjen vele az emberek közé, keressék meg az őrült tudóst, az egyetlen embert, aki képes a halálba segíteni. 

Ahogy néztem a filmet, folyton az jutott eszembe róla, hogy ez olyan szép. Egy szép mese. Mindemellett nem hiányzik belőle a Hal Hartleyra jellemző szkepticizmus, az irónia, amellyel bemutatja a szenzációhajhász világot, a semmisemelég és mindenazonnalkell hozzáállást. Mindezt eltúlzott karakterekkel, mosolyra fakasztó képkockákkal.

Felnőtteknek való, szép, mosolygós mese. Nagyon szeretem és ajánlom mindenkinek. 10/10

Jó szórakozást!

michaela

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr272819636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása