HTML

2011.03.02. 11:09 michaela77

Az ördög ügyvédje

 


 

Bizonyára tudjátok, Keanu Reeves Magyarországon tartózkodik. Ma reggel pedig azt olvastam, hogy az autója elgázolt egy teleobjektívet. Nem csak félobjektívet, vagy nem csak megérintette a gumiabroncsának a szele, hanem egy az egyben elgázolta szerencsétlen fényképezőgép tartozékot. Sok nekem ennyi izgalom egy reggelre.

Ennek kapcsán úgy döntöttem, üsse kavics, ajánlok egy Keanu Reeves filmet.
Bátor vagyok, kiteszem magam a Mátrix rajongók utálatának és azért sem azt ajánlom, hanem az Az ördög ügyvédjét.

Tovább dühítve a mátrixfanokat elárulom, Keanu nem tartozik a kedvenc színészeim közé. Az ördög ügyvédje sem miatta ilyen egyedi és jó film, hanem a történet, a rendezés, valamint  Al Pacino és Charlize Theron lenyűgöző játéka miatt.

A sztori röviden: Kevin Lomax (Keanu Reeves) olyan sikeres védőügyvéd, aki soha egyetlen pert sem veszít el. Az élete tökéletesnek mondható, egyre sikeresebb, emellett van egy gyönyörű felesége, Mary Ann (Charlize Theron). Olyannyira felfelé ível a pályája, hogy egyik nap megkeresik egy menő nyújorki ügyvédi irodától és munkát ajánlanak neki. Feleségével odaköltöznek, Kevin pedig bekerül az ördögi körforgásba. 
 
Új főnöke, John Milton (Al Pacino), olyan luxust nyújt neki, aminek nem tud ellenállni. Egyre több hatalmat kap, ez pedig teljesen elvakítja. Közben a házassága megromlik, felesége nem bírja a nyújorki életet, az elhanyagoltságot. Látomásai vannak, érzi, hogy a férje nem jó irányba halad, elvakította a siker, de hiába figyelmezteti, Kevin nem hallgat rá. Teljesen Milton befolyása alá kerül, mígnem egy idő után kezd számára világossá válni, hogy nem az igazságot szolgálja, hanem az ördögöt magát. A film vége izgalmas csavarral szolgál, ami a szürrealitásból visszahozza a valóságba.
Egy kis kedvcsináló itt: Az ördög ügyvédje

Ha valakinek megtetszett a Keanu Reeves - Charlize Theron páros és még a romantikát is szereti, ne hagyja ki az Édes Novembert!:)
 
michaela

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr712703654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása