HTML

2011.07.20. 15:59 michaela77

Monogamy


 

 

Dana Adam Saphiro kevésbé ismert rendező, bár 2006-ban Oscar jelölést kapott legjobb dokumentumfilm kategóriában a kerekesszékesek életét bemutató Gyilkos labda c. filmjéért.
 
Szintén nem világhírű a Monogamy főszereplője, Chris Messina sem. Talán ha olyan filmjét keresnék,  ami nagyobb közérdeklődésre tarthatott számot, a Julie & Julia-t említeném.
 
Theo (Chris Messina) esküvői fotózással foglalkozik, de egyrészt borzasztóan unja már, másrészt kicsivel több pénzt is szeretne keresni. Ezen felbuzdulva kitalál egy új műfajt, a kémfotózást. A megbízó megmondja, mikor és hol fotózzon, ő pedig titokban, önmagát nem felfedve készíti el a megbízók személyiségét lehetőleg minél inkább tükröző és minél sokoldalúbban bemutató fotókat. 
 
Egy napon egy fiatal nőtől kap megbízást, de a fotózást elkezdve megdöbbenve tapasztalja, hogy nem várt és szokatlan képeket kell készítenie. A nő többször is kér kémfotókat, Theo pedig egyre inkább ennek a munkának a megszállottja lesz. Az események miatt megkérdőjelezi saját kapcsolatát, házassági terveit, az emberi kapcsolatokba vetett hitét.
 
A film gyönyörűen végigviszi a párhuzamos vonalat a munka és a magánélet között, érdekes rendezői megoldásokkal tartja fenn a figyelmet. Senki ne várjon akciófilmet, a blokbaszterek sajátosságai sem tapasztalhatóak, ilyen szempontól inkább művészfilm kategóriába sorolható az alkotás. De jól kidolgozott, szépen felépített, elgondolkodtató, jó színészi játékkal.
 
Jó szórakozást!
michaela

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr513083708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása